Menu
Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
7126 AG Bredevoort

E info@koppelkerk.nl
T 0543 21 60 05
I koppelkerk.nl

Van Bredevoort tot Bejing

14-04-2017 / 14-05-2017

Bredevoort verwelkomt dee Chinese tekenaar He Jiang. De kunstenaar exposeert van 14 april tot 14 mei  in de Koppelkerk met unieke inkttekeningen van Bredevoort en zijn woonplaats Xitang. Van 18 tot en met 30 april verblijft de kunstenaar als artist in residence in Bredevoort om het pittoreske vestingstadje vast te leggen.

In 2016 bracht He Jiang al eerder een bezoek aan Bredevoort op zoek naar inspiratie voor een op te richten boekenstad in zijn eigen thuisland. Eenmaal in Bredevoort werd He Jiang echter ook als kunstenaar verliefd op het pittoreske en rustige boekenstadje. Toen hij de Koppelkerk ontdekte was het tweede plan geboren: exposeren in de Koppelkerk met tekeningen van de boekenstad.

In zijn woonplaats Xitang werkte He Jiang de eerste impressies van Bredevoort uit. De expositie wordt gaandeweg aangevuld met het werk dat de tekenaar ter plekke in Bredevoort maakt. Misschien ziet u hem nog wel aan het werk in Bredevoort! Naast Bredevoort presenteert He Jiang ook zijn eigen woonplaats Xitang aan het Nederlandse publiek. Xitang is één van de zes meer dan duizend jaar oude Chinese waterdorpen en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Door de pen- en borsteltechniek die zo kenmerkend is voor He Jiang krijgen de tekeningen een traditioneel en doorleefd karakter. Hoewel het tekeningen zijn van Xitang anno 2016, stapt de toeschouwer een lang vervlogen tijd binnen. 

De expositie kwam tot stand in samenwerking met de officiële vertegenwoordiger van He Jiang in Nederland, Gallery Maritime te Middelburg, en met steun van de Gemeente Aalten.

Tekenworkshops
Op zondag 23 april en zaterdag 29 april is er de unieke mogelijkheid om samen met kunstenaar He Jiang en plein air Bredevoort te tekenen. Eerst brengt u een bezoek aan de expositie, om vervolgens na een kopje koffie met tekengerei het vestingstadje in te trekken en samen met He Jiang in zijn specifieke stijl Bredevoort vast te leggen. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is verstandig. De kosten voor de workshop zijn € 10,-, incl. bezoek van de expositie, twee consumpties en tekenmateriaal. Aanvang is 14.00 uur.

Openingstijden: vrijdag - zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea