Menu
Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk

E info@villamondriaan.nl
T +0031 543 – 515400
I www.villamondriaan.nl

Uit de verf: hedendaagse kunstenaars naast mondriaan

17-09-2015 / 28-02-2016

Dit najaar laat Villa Mondriaan kunstenaars goed uit de verf komen. In de tentoonstelling Uit de Verf: Hedendaagse Kunstenaars naast Mondriaan hangt Villa Mondriaan het werk van veelbelovende hedendaagse schilders naast de vroege werken van Piet Mondriaan.

Van de rotstekeningen van duizenden jaren geleden tot aan de kunst van vandaag: schilderen is een eeuwenoude traditie die vele verschillende vormen kent. Zeker in de afgelopen eeuw is de moderne schilderkunst een grote transformatie ondergaan. Piet Mondriaan was een van de grootste vernieuwers van de schilderkunst in deze periode. Hij begon in zijn jeugd met realistisch werk, maar veranderde op latere leeftijd de kunstwereld met zijn wereldberoemde abstracte werken. In Villa Mondriaan wordt het vroege werk van Piet Mondriaan getoont. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.

Dit najaar laat Villa Mondriaan kunstenaars goed uit de verf komen. In de tentoonstelling Uit de Verf: Hedendaagse Kunstenaars naast Mondriaan hangt Villa Mondriaan het werk van veelbelovende hedendaagse schilders naast de vroege werken van Piet Mondriaan. Daarnaast zal voor het eerst de nieuwe aanwinst van het museum worden tentoongesteld. 

Openingstijden

5 november 2018 t/m 10 maart 2019 
Vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Speciaal geopend op donderdag 27 december, woensdag 2 en donderdag 3 januari.

11 maart 2019 t/m 3 november 2019 
Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea