Menu

Stadsmuseum Doetinchem

Stadsmuseum Doetinchem

In het hartje van Doetinchem vindt u het Stadsmuseum Doetinchem. Maak een reis door de tijd in het Stadsmuseum. Je vindt er kunst, cultuur en een prachtige collectie over Doetinchem en de ontwikkeling van de stad.

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkeling van de stad Doetinchem? Hoe deze stad van "agrarische nederzetting" uitgroeide tot een stad met grote regionale uitstraling? Of wilt u weten hoe groot het belang was van Drukkerij Misset en Bandenfabriek Vredestein voor de ontwikkeling van de stad Doetinchem? Het Stadsmuseum nodigt u uit. Kom langs voor een bezichtiging van de collectie.

Het Stadsmuseum is gehuisvest in het Oude Postkantoor, een gebouw van architect Joseph Crouwel uit 1920 en gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Het Stadsmuseum heeft oude kaarten, schilderijen, tekeningen en een schoolklasje uit de jaren ’30. Twee maquettes laten het Doetinchem van 1830 en 1940 zien. Touchscreens en een luisterstoel met belevingsverhalen voeren je mee in het leven van bewoners van toen. In het ‘Kindermuseum’ kunnen kinderen hun eigen verzameling tonen. Wisseltentoonstellingen met diverse thema’s maken de beleving compleet.

Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem

E info@stadsmuseumdoetinchem.nl
T 0314-335557
I www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Tentoonstellingen & arrangementen

Openingstijden Stadsmuseum:
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea