Menu
Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC 's Heerenberg

E info@huisbergh.nl
T 0314 - 661281
I www.huisbergh.nl

Pasen op Kasteel Huis Bergh

01-04-2018 / 02-04-2018

Huis Bergh is dé plek om te zijn met Pasen!

Pasen is een alom bekend feest. In Nederland bestaat het uit twee dagen vrij (eerste en tweede paasdag), en omvat het vele tradities zoals het zoeken van eieren, paasbrunches, het bezoeken van familie of het bijwonen van de Mattheus Passion. En misschien bezoekt u tijdens deze dagen wel een kerkdienst. Maar waarom vieren we eigenlijk Pasen? Wat is het verhaal erachter? Daar kom je achter als je deze Pasen naar Huis Bergh komt!

Op beide paasdagen kunt u aan de hand van de prachtige schilderijencollectie van Huis Bergh de belangrijkste gebeurtenissen van de christelijke kerk beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld beginnen bij de ‘Mariaboodschap’ van Agnolo Gaddi, langs de ‘Vlucht naar Egypte’ en ‘Het onrechtvaardige oordeel over Christus’ naar hét middelpunt van de Paasviering de ‘Opstanding van Christus’ door een navolger van Jeroen Bosch.

Pasen ook leuk voor kinderen!
Op zondag 1 april om 13.00 en 14.30 uur is er voor de kinderen een speciaal programma “Ridderslag”.  Jongens worden tot ridder geslagen en meisjes tot hofdame benoemd.

Pasen voor het hele gezin
Feest! Familierondleiding op maandag 2 april om 14.30 uur. Huis Bergh bezit tal van schilderijen waarin het feest van Pasen centraal staat. Kinderen krijgen de beschikking over een iPad waarbij schilderijen tot leven komen.

Zondag 1 en maandag 2 april, 1e en 2e paasdag, is kasteel Huis Bergh geopend van 12.30 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling bekijken. Tevens is de beknopte expositie van het middeleeuws manuscript dat Huis Bergh eerder dit jaar heeft verworven, verlengd.

Om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur is er de mogelijkheid voor een torenbeklimming  o.l.v. een gids.

Kijk hier voor alle details over openingstijden. 

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea