Menu

Museum STAAL

Museum STAAL

Een museum over het land van dichter Staring: de Achterhoek.

Anthony Christiaan Winand Staring is een geboren en getogen Achterhoeker. Landheer, dichter, politicus en landbouwkundige. Getrouwd in het kerkje in Almen. De dichtregel van zijn meest bekende gedicht verwijst hiernaar: "Elk weet waar ’t Almensch kerkje staat"

De teksten van dichter A.C.W. Staring nemen u mee en laten u de Achterhoek op een onverwachte manier ervaren. Muziek, romantiek, landbouw, de Hoofdige Boer en gedichten. Het zijn een aantal van de thema’s die in het museum aan bod komen. Ze verbinden de tijd waarin Staring leefde (1767–1840) met het nu. Want aanpassingen die Staring in het landschap heeft aangebracht zijn nog steeds zichtbaar. En de theekoepel aan rivier de Berkel, gebouwd in opdracht van dochter Constantia, is nog altijd een favoriete bestemming voor wandelaars en fietsers.

Onderga een Staring Ervaring en word verliefd op de Achterhoek…
De liefde voor het landschap, geschiedenis en cultuur van de Achterhoek voel je in Museum Staring in Almen.In de Museumwinkel vindt u leuke geschenkjes en mooie wandel- en fietstochten in en rond Almen. In de leeshoek met bibliotheek staat koffie en thee voor u klaar. En op de Kinderzolder mogen kinderen zelf weten waar Almens kerkje staat. 

Museum STAAL
Dorpstraat 39
7218 AC Almen

E info@museumstaal.nl
T 0575-474317
I www.museumstaal.nl

Tentoonstellingen & arrangementen

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea