Menu

Museum Boer Kip

Museum Boer Kip

Een stadsboerderij in Zutphen. Daar woonde boer en kunstschilder Herman Kip tot aan zijn dood in 2006. De boerderij is daarna geschonken aan de gemeente Zutphen en wordt nu opengesteld als museum door vrijwilligers.

Kunstschilder Herman Kip
Herman Kip, boer van beroep, leefde als kluizenaar in een stadsboerderij, zonder voorzieningen , zoals zijn ouders daar in de 19 de eeuw leefden.Ook was hij kunstschilder. Zijn kunstwerken  zijn vooral aangebracht op borden, vazen, melkbussen etc. ook tafels , stoelen en kasten zijn beschilderd. Voor zijn schilderijen gebruikte hij vaak een stuk hout of een vel papier. Kenners scharen zijn schilderwerk onder naïeve, primitieve schilderkunst. De thema’s die hij schilderde waren zeer divers. Veel bloemen en dieren maar ook godsdienstige taferelen en dorpsgezichten.

De stadsboerderij
Bij een bezoek word duidelijk hoe Herman Kip heeft gewoond en geleefd als kluizenaar. Tot zijn dood liet hij nauwelijks iemand toe op zijn boerderij.

Tegenwoordig is haast niet voor te stellen hoe iemand kon slapen in een bedstee met stro, voor stromend water aangewezen was op een waterpomp en niet beschikte over een toilet met waterspoeling. Men zal zich verbazen over de enorme collectie van kunstschilderwerken en andere bonte verzameling , opgesteld in alle ruimten van het huis. Van de deel tot de gang tot zelfs in de tuin toe!

Museum Boer Kip
Oude Touwbaan 24
7205 AS Zutphen

E museumboerkip@hotmail.com
T 0575 - 513 218
I www.museumboerkip.nl

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea