Menu
Museum MORE
Hoofdstraat 28
7213 CW Gorssel

E info@museummore.nl
T 0575 - 760300
I www.museummore.nl

MORE FOCUS - HET TRAGE LAND

27-05-2018 / 09-09-2018

De eerste fotografietentoonstelling van Museum MORE
Een ‘oer-Hollandse’ tentoonstelling met 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp. En naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Met een caleidoscopische blik - van ver buiten naar het portret binnen - zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars. Van Gunhild Ang tot en met Edwin Zwakman.

ENKELE HIGHLIGHTS
Gerco de Ruijter fotografeert Nederland van boven, zijn camera hangend aan een vlieger. Daarmee creëert hij vervreemdende beelden van ons landschap, haast abstracte kunst die de blik van de toeschouwer laat tuimelen. Ook Edwin Zwakman laat je gissen naar de werkelijkheid met zijn illusoire ensceneringen. Kijken we naar feit of fictie?

Domestic landscapes van Bert Teunissen en tableaux vivants van Tahné Kleijn, fotografen die ook verwijzen naar schilderkunst. Teunissen laat zich, met licht van Vermeer, inspireren door het Rudy Kousbroek-citaat “Niets is zo erg als de weg weten in een huis dat niet meer bestaat.” Kleijn portretteert haar eigen ‘disfunctionele’ familie als huishouden van Jan Steen. Verslaving, schulden, maar ook gezelligheid en trouw.

Audiovisueel werk is er ook, zoals Wim van Egmonds ondergronds micro-universum en Samuel Ottes korte film “Gods bedoeling” met Beppie en Pim die zich samen hun nieuwe interieur al levendig vooruit-dromen. Tot in detail. Bekijk de film

THEMA’S
Landschap Wout Berger, Dicky Brand, Wim van Egmond, Jan Koster, Natascha Libbert, Gerco de Ruijter | Landschap naar stad Hans van der Meer, Frank van der Salm | Stad en dorp Annejet Brandsma, Tom Janssen, Hans van der Meer, Samuel Otte, Hans Wilschut, Edwin Zwakman | Interieur Tahné Kleijn, Samuel Otte, Bert Teunissen | Portret Gunhild Ang, Céline van Balen, Koos Breukel, Noor Damen, Romy Finke, Hellen van Meene.

Gastconservator is Jurriaan van Kranendonk. Uitgeverij Lecturis brengt het boek uit bij de tentoonstelling. Auteur is Merel Bem.

Openingstijden:

di t/m zo 10.00-17.00 uur

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea