Menu

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden

De H. Antonius van Paduakerk is ontworpen in 1855, gebouwd in 1856 en volgende jaren en gewijd in 1867. Het is de oudst bewaard gebleven kerk van architect P.J.H. Cuypers, bekend geworden door de bouw van meer dan zestig kerken, maar ook door de bouw van onder andere het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam.. Het is de oudste nog bestaande Cuypers-kerk in Nederland. De kerk heeft in 2000 een toepasselijke herbestemming gekregen als Heiligenbeeldenmuseum.

Thema’s en deelcollecties
Het museum bezit veel devotionalia zoals kruisbeelden, liturgische gewaden, boekwerken en liturgische gebruiksvoorwerpen. Tevens wordt ieder jaar een deel van de belangrijke collectie van Henk Ensink tentoongesteld. Naast permanente aandacht voor het thema ‘Cuypers op de Kranenburg’ wordt jaarlijks een speciaal thema belicht.

Kerstgroepen
In de kerstperiode wordt jaarlijks een grote tentoonstelling van kerstgroepen en kerststallen ingericht met een wisselende collectie.

Heiligenbeeldenmuseum Kranenburg-Vorden
Ruurloseweg 101
7251 LD Kranenburg-Vorden

E info@heiligenbeeldenmuseum.nl
T 0575-55 64 88
I www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Openingstijden:

Tot en met donderdag 29 oktober op dinsdag – donderdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, alsmede op Monumentendagen 12 en 13 september en de Gelderse Museumdag op zaterdag 24 oktober. Groepen alleen op afspraak.

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea