Menu
E
T
I

Groepsexpositie Maand van de Grafiek en The Bg Draw

13-09-2016 / 30-10-2016

De expositie wordt georganiseerd in het kader van de 2e Maand van de Grafiek en vanwege The Big Draw, de internationale manifestatie van tekenkunst.
 
Zowel de Maand van de Grafiek als The Big Draw de internationale manifestatie van tekenkunst vinden plaatst in de maand oktober. De kunstzinnige gebeurtenissen werpen hun schaduwen vooruit. Vanaf 13 september stellen kunstenaars van het collectief BREEKijzer al een keuze uit hun tekeningen en grafiek tentoon in de giethal van ICER innovatiecentrum. The Big Draw heeft dit jaar 'The STEAM powered Big Draw' als wereldwijd thema. Het pleit voor toevoeging van ARTS in het internationale STEM onderwijsprogramma (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

BREEKijzer toont verschillende teken- en grafische technieken. Behalve unieke tekeningen uitgevoerd in verschillende materialen [van puur grafiet, steen- of houtskool, inkt, waterverf met behulp van diverse gereedschappen als rietpen, penseel, tot en met 3d-pen] ook aandacht voor de reproducerende hoogdruktechnieken, hogedruk- en diepdruktechnieken als houtsnedes, monotype en etsen. Ook inhoudelijk schemert het thema door, we zien de wiskunde in de sterrenkaarten, de kunst zelf, de technologie in de druktechnieken en in de Masterclass zal er ook aandacht voor zijn.
 
De tentoonstelling wordt na 2 oktober aangevuld met werken die ontstaan in een Masterclass die Rinke Nijburg van 21 t/m 23 september gaat geven aan collega’s beeldende kunstenaars in de ateliers van BREEKijzer. Voor meer info Rinke Nijburg zie hier: www.rinkenijburg.com

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea