Menu
Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

E info@museumsmedekinck.nl
T 0314-620664
I www.museumsmedekinck.nl

Expositie Harm Hoitink en Piek Puthaar

30-08-2016 / 06-11-2016

Bij Museum Smedekink is tot en met 6 november een expositie van natuurfoto’s van Harm Hoitink en keramiek van Piet Puthaar te bezichtigen. Beide exposanten wonen in Zelhem.


Harm Hoitink (69) was in zijn werkzaam leven onderwijzer, vanaf 1975 aan de Chr. Basisschool De Meene in Zelhem. Daar was hij vanaf 1984, totdat hij in 2009 met pre-pensioen ging, directeur. Hoitink’s grote passie is – naast hoorn blazen in o.a. het Oost-Gelders Symfonie Orkest – natuurfotografie. Zijn grote voorbeeld is zijn bekende plaatsgenoot, de natuurfotograaf Fred Hazelhoff (overleden in 2002). Zijn motto is “neem tijd en rust en zet je ogen op steeltjes, dan zie je steeds meer wonderen in de schitterende natuur om je heen“. Veel foto’s worden gemaakt tijdens de vakanties, die Harm en zijn vrouw meestal in of nabij een mooi natuurgebied doorbrengen. Niet alleen in ons eigen land, maar ook in het buitenland (Scandinavië, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland) werden inmiddels vele natuurgebieden bezocht. Zijn foto’s werden al op diverse plaatsen tentoongesteld of zijn te vinden in boeken, tijdschriften en kalenders.
Harm Hoitink is autodidact.

Piet Puthaar schildert, is pottenbakker en schrijft gedichten. Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck worden alleen keramiek en een aantal gedichten tentoongesteld. Om zich de technieken wat betreft het vervaardigen van keramiek meester te maken, volgde de kunstenaar diverse cursussen en workshops. Hij vormt zowel met de hand als op de draaischijf objecten, schalen en vazen. Puthaar noemt het samenstellen en uitproberen van glazuur een studie op zich. “Het is een ingewikkeld en tijdrovend proces en je raakt nooit uitgeleerd.”
Zijn voorkeur gaat uit naar het maken van Raku, oftewel Raku Yaki, wat vrij vertaald voor “met vreugde gebakken” en “laaiend vuur” staat.

Entree: 4 euro. Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden:

April t/m oktober op dinsdag t/m donderdag en elke 1ste en 3de  zondag van de maand  van 13.30 tot 17.00 uur.  

November t/m maart  wekelijks donderdag en elke 1ste  zondag van de maand  van 13.30 uur tot 17.00 uur. 

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea