Menu
Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem

E info@stadsmuseumdoetinchem.nl
T 0314-335557
I www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Doetinchem Design Expo 2017

04-02-2017 / 26-03-2017

Van 4 februari  tot en met 26 maart is in het Stadsmuseum de Doetinchem Design Expo 2017 te zien.

Verbinden zonder lijm, humor en absurdisme, een kast als verhuisdoos, de onzichtbare kracht van magneten, mode, brillen die gaan over meer dan alleen beter zicht en ontwerpen tot stand gekomen met gebruik van een hittepers, een sealapparaat en de vacuümvormer.

Voor het derde jaar op rij organiseert kunstenaarsnetwerk het Web in samenwerking met Stadsmuseum Doetinchem de Doetinchem Design Expo. Van 4 februari tot en met 26 maart tonen jonge designers hun werk in het Stadsmuseum.

Waarbij in de eerste twee edities de nadruk op productdesign lag is er aan deze editie mode toegevoegd.  Eleftheria Lavdaki, Sandra Zomer en Peer Cox, allen afgestudeerd aan de ArtEZ in Arnhem, tonen prachtige creaties uit hun afstudeer collecties. Verder zullen uit Arnhem Lennart Bras, Mahsa Kordbacheh en Han Jansen hun werk tonen. Van de Design Acadamy Eindhoven tonen Joost Dankelman, Robin Pleun Maas en Sanne Gelissen  hun ontwerpen.

In samenwerking met het Achterhoeks Centrum voor Technologie en IG&D Doetinchem zal er een minisymposium worden georganiseerd waarbij de ontwerpers in contact worden gebracht met de Achterhoekse maakindustrie. Op 23 februari wordt er in samenwerking met Design Café Achterhoek een speciale designtour georganiseerd in het museum.

Tevens zal er weer volop gelegenheid zijn voor scholen om met deze jonge kunstenaars contacten te leggen voor specifieke workshops  in het museum of op locatie.

Het WEB en het Stadsmuseum wil niet alleen jong talent een podium te bieden, maar  Doetinchem en omstreken ook dit jaar weer kennis laten maken met verfrissende, interessante en prikkelende kunstvoorwerpen en designproducten.

Ook dit jaar wordt de expositie mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Doetinchem.

Openingstijden Stadsmuseum:
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea