Menu
Stadsmuseum Doetinchem
Burgemeester van Nispenstraat 2
7001 BS Doetinchem

E info@stadsmuseumdoetinchem.nl
T 0314-335557
I www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Doetinchem. Buiten het Ei

24-06-2017 / 29-10-2017

‘Doetinchem. Buiten het Ei’ is de titel van het historiserende fotoproject van fotograaf Hans Hendriks dat deze zomer en herfst te zien is in Stadsmuseum Doetinchem.

De expositie biedt een overzicht van panoramische landschapsfoto’s van het buitengebied van Doetinchem, foto's van in- en exterieurs van boerderijen met haar bewoners en van adellijke onderkomens. Ook, het oude landschap ontmoet het nieuwe landschap. Door middel van een audiovisuele presentatie vertelt hij het verhaal bij de tentoonstelling. De tentoonstelling is een samenwerkingsverband tussen Hans Hendriks, Stadsmuseum Doetinchem en de Historische Vereniging Deutekom. Met zijn foto’s legt Hendriks niet alleen het landschap vast, maar ook de onderliggende geschiedenis. 

Naast de tentoonstelling geeft Hendriks een aantal fotopresentaties/lezingen en kunnen geïnteresseerden onder leiding van de fotograaf de gefotografeerde locaties bezoeken in een oldtimer bus.

De fotopresentaties/lezingen zullen plaatsvinden op 22 augustus om 19.30 uur en op 24 oktober om 19.30 uur door Hans Hendriks in het Stadsmuseum. De kosten bedragen € 10,00 per persoon.

De busritten waarbij Hans Hendriks de gefotografeerde locaties laat zien en beleven zijn op 6 augustus om 13.00 uur en op 8 oktober om 13 uur en starten vanaf het Stadsmuseum. Hiervoor betaalt u € 20,00 per persoon. Het minimum aantal deelnemers voor de lezingen is 5, voor de busritten 20 personen.

Voor beide activiteiten dient men zich aan te melden via info@stadsmuseumdoetinchem.nl o.v.v. naam, activiteit, datum en telefoonnummer of aan de balie van het museum. 

Openingstijden Stadsmuseum:
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 17.00 uur en zondag van 13:00 – 17:00 uur. De entree bedraagt €4,75 (vanaf 13 jaar). Kinderen t/m 12 jaar en bezoekers met de museumjaarkaart hebben gratis entree.

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea