Menu
E
T
I

Alles uit de kast

13-06-2015 / 24-04-2016

De collectie van het Stedelijk Museum Zutphen omvat ruim 30.000 objecten en nog eens 500.000 afbeeldingen. Te veel om allemaal op zaal te presenteren, maar elk object en afbeelding verdient een moment ‘in the spotlight’.

Om de verscheidenheid aan kleine en grote museumschatten op een persoonlijke manier zichtbaar te maken, werd aan 40 bekende en minder bekende inwoners van de gemeente Zutphen gevraagd om hun favoriete object te kiezen uit het depot. Van burgemeester tot verpleegster, van kunstenaar tot ondernemer, de deelnemers mochten ‘alles uit de kast’ trekken om tot hun vaak verrassende keuze te komen.

Het resultaat is een bonte selectie die samen met de soms humoristische of ontroerende toelichtingen duidelijk maakt dat de waarde van de museumcollectie niet in geld is uit te drukken.

Kijk in de agenda van deze site voor alle activiteiten rondom de Alles uit de kast tentoonstelling. Kijk tevens bij bezoekersinformatie voor actuele
openingstijden en de gratis inlooprondleidingen (in het Stedelijk Museum Zutphen iedere laatste zondag van de maand om 14.30-15.30 uur).

Brochure Musea Achterhoek

Bekijk hieronder de brochure Musea Achterhoek. Ook verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea