Menu

Een eeuwenoude ijzertraditie langs de Oude IJssel

.

Nederlands IJzermuseum

Het Nederlands IJzermuseum is geheel geïntegreerd in ICER Innovatiecentrum. Verleden, heden en toekomst van de Nederlandse ijzerindustrie worden belicht aan de hand van 12 themakabinetten.

Een eeuwenoude ijzertraditie langs de Oude IJssel
Dat juist in de regio Oude IJssel het Nederlands IJzermuseum is gevestigd, heeft alles te maken met de reeds eeuwen aanwezige ijzerindustrie in deze streek. In Ulft zag de ‘Iserhut’ in 1754 het licht en is daarmee het 2de hoogovenbedrijf op Nederlandse bodem. In totaal kende de streek 10 ijzergieterijen, waarvan de DRU verreweg de grootste werd. Het Nederlands IJzermuseum is gevestigd in ICER Innovatiecentrum, in de 2600m2 grote monumentale Afbramerij van de voormalige DRU fabrieken. Dit gebied langs de Oude IJssel is de bakermat voor de Nederlandse ijzerindustrie.

Tentoonstellingen / workshops
Vaste tentoonstelling: 12 themakabinetten over de ijzerindustrie in Nederland met een accent op de regio en op DRU. In een interactieve opstelling worden jong en oud uitgedaagd tot meedenken en -doen. Er zijn demonstraties en workshops mogelijk, o.a. emailleren, vormen & gieten, smeden.

Nederlands IJzermuseum
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

E info@nederlandsijzermuseum.nl
T 0315 - 820 280
I www.nederlandsijzermuseum.nl

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 uur

Brochure Musea Achterhoek

Vanaf januari is de nieuwe brochure verkrijgbaar bij deelnememde musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea