Menu

ICER Innovatiecentrum een dag vol inspiratie

een dag vol inspiratie

ICER Innovatiecentrum

ICER is een publieksattractie voor industriecultuur, techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Bezoekers ervaren hier hoe waardevol het technische ambacht is.

Van historische ijzergieterij naar hypermodern innovatiecentrum
ICER laat het ambacht van vroeger zien en verrast dan met de nieuwste technische ontwikkelingen. Oud en nieuw spannen samen met kunst tot een complete ervaring. Een spectaculaire multimediashow neemt de bezoeker mee op reis naar de wereld van ijzer en staal en naar nieuwe technologieën. Een doe-museum voor jong en oud. De kabinetten brengen het ambachtelijke en industriële maakproces van het verleden naar het heden in beeld en verbinden ze met innovaties van de toekomst. De bezoeker kan oude en nieuwe technieken toepassen in de werkplaatsen en in het FabLab met 3D printers en lasersnijders. Het kunstenaars-atelier biedt workshops en cursussen.

IJzermuseum
De boeiende geschiedenis van de ijzerindustrie staat centraal. Verleden, heden en toekomst worden belicht aan de hand van 12 kabinetten. We zien hoe technieken leiden tot opzienbarende vernieuwingen. Beleef het werken in de ijzerfabriek!

Fablab
Ontdek de eindeloze mogelijkheden in materialen en digitale giet-, snij- en printtechnieken. Van historische reconstructie tot complexe prototypen. Met 3D printers in diverse kunststoffen of metaal, is bijna alles te realiseren.

Atelier
Hier worden ambachtelijke en kunstzinnige technieken in de creatieve praktijk gebracht. Het atelier is werkplaats voor kunstenaars en bezoekers.

Exposities, workshops en rondleidingen.
Voor groepen zijn er programma’s op maat mogelijk met bijv. rondleidingen, workshops e.d..

ICER Innovatiecentrum
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

E info@icer.nl
T 0315 - 820 280
I www.icer.nl

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 uur

Brochure Musea Achterhoek

Vanaf januari is de nieuwe brochure verkrijgbaar bij deelnememde musea, VVV’s en TIP’s in de Achterhoek.

Nieuwe Brochure Musea Achterhoek - verkrijgbaar bij deelnemende musea